[...] roznorodne białka roślinne. *Używaj niskotłuszowych produktów mlecznych jako część diety. *Utrzymuj wysoki poziom żelaza poprzez jedzenie ziaren zbóz pełnoziarnistego chleba warzyw i uzupłniaj diete płatkami śniadaniwoymi np Corn Flakes. *Zwiększ przyswajanie żeleza za pomocą pokoramłów z witaminą C czyli owocami i sokami owocywmi. ŹRÓDłA [...]
[...] zamiast trzech dużych Zwiększ porcję białka do jednej trzeciej dziennej liczby kalorii Ogranicz spożycie złożonych (bogatych w skrobię) węglowodanów, takich jak makaron, chleb - zamiast tego jedz dużo owoców i warzyw Jedz produkty beztłuszczowe Ogranicz spożycie tłuszczów nasyconych Zmniejszaj liczbę kalorii rozsądnie! Jeżeli zamierzasz [...]
[...] długoziarnisty, nie prażone, „sypane“ műsli bez dodatku cukru, pełnoziarniste kaszki zbożowe (zalecane przygotowanie z wodą lub mlekiem ryżowym lub owsianym) Pieczywo: chleb żytni pełnoziarnisty, pełnoziarniste i wieloziarniste pieczywo chrupkie, pieczywo z zawartością błonnika powyżej 4% Makarony: pełnoziarniste, włoskie z dodatkiem np [...]
[...] gdzie są okoliczne biedronki, osiedlowe mięsne oraz najbliżsi handlarze zieleniną z targowisk. Dzięki temu wyrwał: a) dziesięciopak jaj z biedronki, 4 sztuki za 1.8zł, b) chleb razowy z biedronki, w przeliczeniu 5 kromek kosztuje go 0.7zł, c) za jednym zamachem kostkę twarogu za 2zł na dwie porcje, dlatego dziennie kosztuje to 1zł, d) [...]
[...] a na jeden gram białka powinno przypadać 0,5 g tłuszczy i 4,5 g węlowodanów. Źródłem białka w mojej diecie jest głównie łosoś, twaróg chudy oraz jaja, źródłem węglowodanów chleb orkiszowy (raz dziennie, jedynie do szkoły) oraz ryż brązowy (bardzo duże ilości). Tłuszcze głównie z łososi oraz jaj, do tego dochodzą jeszcze ze słonecznika zawartego [...]
[...] z kurczaka, wołowina, ryby (makrela, filety mintaja, morszczuka, tuńczyk), jaja, twaróg chudy Źródła węglowodanów: ryż, płatki owsiane, makaron, ziemniaki, kasza gryczana, chleb pełnoziarnisty Źródła tłuszczy: tłuste ryby, olej lniany, oliwa z oliwek, oliwa z pestek winogron Nasza dieta powinna się składać głównie z tych produktów ! Bierzemy [...]
[...] węglowodanowymi i tłuszczowymi . -owoce cytrusowe i krajowe: jagody ,jabłka, śliwki, nektarynki, brzoskwinie, rabarbar oraz dżemy-bez cukru (z fruktozą ) -węglowodany: chleb z pełnego przemiału, makaron z pszenicy durum, makaron z pełnego przemiału, ryż nie łuskany. Tych produktów nie łączymy z tłuszczem. -tłuszcze: oliwa z oliwek, tuńczyk [...]
Precision Nutrition - system dietetyczny opracowany przez Dr John Berardi autora 2 znakomitych książek : Gourmet Nutrition i Precision Nutrition oraz niezliczonej ilości artykułów. Nam na forum znany jest bardziej, jako 10 przykazań żywieniowych . Czym jest Precision Nutrition? Jest to system dietetyczny , którego zadaniem jest w sposób jak [...]
[...] to w większości tłuszcz. 5 Wliczanie białka pochodzenia roślinnego Częstym błędem jest wliczanie białka zawartego w pokarmach roślinnych, takich jak płatki owsiane, ryż, chleb czy ziemniaki do całkowitego dziennego zapotrzebowania na białko. Obliczając dzienne spożycie białka pochodzenia zwierzęcego, zawarte w mleku, chudym serze, proszkach [...]
PROSZĘ O POŚWIĘCENIE KILKU CHWIL NA PRZECZYTANIE Witam Potrzebuje sumiennej oceny treningu , diety i pomocy przy suplementacji... I O D Ż Y W I A N I E MODEL ODŻYWIANIA: 1 - Woda Rano i w ciągu dnia przed i po treningu duże ilości węglowodanów złożonych (o niskim indeksie glikemicznym) duże ilości białka [...]
[...] (kcal), zawierają małe ilości węglowodanów a dostarczają naszemu organizmowi niezbędnych witamin oraz minerałów w śniadaniu mogą się znajdowć : płatki owsiane,jajecznica,chleb razowy,twaróg chudy,ryz,makaron,kasze,jajka,ryba,Grahamka,otręby pszenne,(warzywa),oliwa z oliwek, tran, olej lniany, orzechy,nasiona,wafle ryżowe idt... -Drugi posiłek [...]
[...] i przetworów mlecznych. Cukry proste są ważne, ale bez przesady-organizm zużywa je zbyt szybko. Łyżeczka miodu doskonale zastąpi cukier i można ją rozsmarować na toście lub chlebie, bądź użyć do posłodzenia mleka, herbaty lub kawy. Dżemy i marmolady, dostępne w olbrzymim wyborze, są źródłem cukrów i błonnika, a do tego doskonale pasują do [...]
Witam Jestem prawie nowym użytkownikiem SFD;) Aktualnie ważę 105 kg przy wzroście 186 cm, mam 21 lat. . Moim celem jest redukcja i rzeźba. Nie mam żadnego doświadczenia jeśli chodzi o dietę ( kiedyś raz kopenhaska , wytrzymałem 6 dni ), podobnie siłownia ( jakieś 3 lata temu chodziłem może nie cały miesiąc bez konkretnego planu treningowego). Po [...]
[...] w dwa aeroby. Odżywianie: wykluczyłam śmieci (słodycze, konserwy, gotowe przekąski, cukier, słodkie napoje…), do zeszłego tygodnia z węglowodanów jadłam warzywa, owoce i chleb żytni (kilka dni temu włączyłam orzechy, migdały i soczewicę, planuję dodać ryż), białko (kurczak, indyk, cielęcina, ryby, których się uczę, bo nie lubię ;) i od kilku [...]
[...] (w ogole nie powinno sie przyjmowac napojow z posilkami) >najlepsze posilki po treningu to te, na ktore skladaja sie latwo przyswajalne weglowodany - ziemniaki (nieobrane) i chleb (pelnoziarnisty) - to moje ulubione, ale w nieduzej ilosci - to wychodzi jakies 1/2g weglowodanow/kilogram ciala - po godzinie nie ma po nich juz sladu w zoladku i [...]
[...] z kurczaka, wołowina, ryby (makrela, filety mintaja, morszczuka, tuńczyk), jaja, twaróg chudy Źródła węglowodanów: ryż, płatki owsiane, makaron, ziemniaki, kasza gryczana, chleb pełnoziarnisty Źródła tłuszczy: tłuste ryby, olej lniany, oliwa z oliwek, oliwa z pestek winogron Nasza dieta powinna się składać głównie z tych produktów ! Bierzemy [...]